Videoanalytiikka apuna muistisairaiden hoidossa

videoanalytiikka muistisairaus pixabay

Videoanalytiikkaa voi hyödyntää hyvin monenlaisissa, ennen ihmistyötä tai  -seurantaa vaatineissa tehtävissä. Kerromme tässä muutamia esimerkkejä siitä, mihin videoanalytiikkaa voi käyttää ja soveltaa.
 

KULKEMINEN ILMAN AVAIMIA, TUNNISTEITA TAI RANNEKKEITA

Vanhustenhoidossa liikkuminen paikasta toiseen on yksi suurimmista haasteista. Esimerkiksi muistisairaiden osastolla potilaiden, läheisten ja hoitajien kulkeminen tulee miettiä tarkkaan. Yleensä näissä tilanteissa liikkumisen vaivattomuus ei ole ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleen. Tekniikka kehittyy ja mahdollistaa helpomman kulkemisen hallittavuuden ja suunnittelun. Videoanalytiikkaa voidaan hyödyntää monenlaisissa tiloissa ja palveluympäristöissä.

Mutta kuinka?

Asentamalla videokamera oven läheisyyteen kameran analytiikka tunnistaa tulijan kasvot. Järjestelmä analysoi onko henkilöllä lupa kulkea ovesta vai ei. Järjestelmä kertoo oven sähköiselle lukolle saako ovi avautua kulkijalle vai pysyykö se suljettuna.

Näin ovesta voivat kulkea ne henkilöt, joilla on siihen lupa. Kulkutunnisteena toimivat henkilön kasvot, jolloin erilaisten tunnisteiden mukana pitäminen ei ole enää tarpeellista.

Samaa tekniikkaa ja analytiikkaa voidaan tietysti käyttää myös muissa ympäristöissä. Henkilörekisterilain vaatimukset on kuitenkin aina muistettava huomioida kameravalvontaa rakennettaessa.

 

Tiina Miinalainen