Videoanalytiikka apuna lämmönsäätelyssä

valvontakamera pixabay

Videoanalytiikalla voi toteuttaa erilaisia valvontoja, joita ei ensimmäiseksi tule edes ajatelleeksi.

Siksi päätimme kertoa esimerkkejä siitä, mihin videoanalytiikkaa voi käyttää ja soveltaa?

Lämmön mittaaminen vaikeissa olosuhteissa

Kuvitellaan esimerkiksi tehdashalli, joka on täynnä erilaisia kattiloita. Kyseisten kattiloiden lämpötilan on tärkeä pysytellä tietyllä lämpötila-alueella tai kattilan sisältö pilaantuu.

Valvontaan käytettävä henkilöresurssi halutaan minimoida valvonnan tason kuitenkaan laskematta.

Ratkaisu:

Videoanalytiikalla valvonnan laatua voidaan jopa parantaa.

Halliin asennetaan X määrä lämpökameroita, jotka mittaavat koko ajan kattiloiden lämpötilaa. Kun kattilan lämpötila laskee tai nousee tietyn rajan yli, lähtee siitä hälytys valvomoon. Valvomossa asiaan koulutettu henkilökunta osaa reagoida asiaan oikealla tavalla.

Järjestelmästä on mahdollista tulostaa raportteja, josta henkilökunta näkee pienimmätkin lämpötilan muutokset. Näin voidaan havaita ajoissa poikkeamat. Ennaltaehkäisy ja huolto voidaan suorittaa jo ennen kuin kalliit laitteet menevät rikki tai tuotanto kärsii.

Entäpä kameroiden likaantuminen haastavissa olosuhteissa?

Kyllä, kamerat likaantuvat. Siksi kameroiden läheisyyteen asennetaan myös paineilmaputkistosta piste, jolla kameran linssi voidaan puhdistaa tarvittaessa. Näin voidaan kustannustehokkaasti pidentää kameran normaaleja huoltovälejä.

 

 

 

Tiina Miinalainen