Tunnetko jo Jesse Tyllin?

Turvakolmio järjestelmäasiantuntija Jesse Tylli.jpg

Järjestelmäasiantuntija Jesse Tylli istuu sohvalle rennosti, eikä hätkähdä kun sanon äänittäväni haastattelun. Jesse on Turvakolmion niin sanottuja veteraaneja ja ollut mukana toiminnassa kohta 15 vuotta.

Hän on kotoisin Linnaisista, Vantaan Westendistä. Jesse lukee musiikillisia elämänkertoja, hän soitti bändissä kymmenen vuotta kitaraa ja musiikkia luotiin impulsiivisesti treenin ohessa.

”Nyt en oo soittanut kolmeen vuoteen. Mutta silloin me soitettiin Dead/Black Metallia. Alusta asti päätettiin, ettei soiteta paljon covereita, vaan tehdään omaa musiikkia. Aluksi soitettiin äidin alakerrassa, kunnes se ei enää jaksanut kuunnella ja sitten muutettiin kaverin autotalliin soittamaan,” Jesse kertoo.

”Omasta jemmasta löytää kyllä kaikki biisit mitä tehtiin, mutta meillä oli aika sellainen luova prosessi. Ekoissa treeneissä kehitelty biisi muuttui ihan erilaiseksi jo kolmansissa treeneissä. Joten biiseistä ei tullut oikein ikinä valmiita,” hän naurahtaa.

”Tälleen mä oon sen kytkenyt ja tälleen sen pitäisi toimia”

Jesse opiskeli automaatioasentajaksi mututuntumalla ja lähti armeijaan. Kotiuduttuaan hän näki ilmoituksen, jossa Turvakolmio haki elektroniikka-asentajia.

”Aluksi mun ei ollut tarkoitus edes hakea Turvakolmiolle, koska en ollut elektroniikka-asentaja. Kuitenkin lopulta päädyin hakemaan”, hän kertoo.

”Ilmoituksessa oli kolme vaatimusta: 18 vuotta täyttänyt, mielellään armeija käytynä ja oma auto. Haastattelussa kysyttiin: ”mitä alasta tietää?” ja totesin, etten tiedä mitään.”

Työhaastatteluun kuului myös Mika Laaksosen laatima tehtävä, jossa releitä piti kytkeä tietyllä tavalla, että saatiin testilaite toimimaan. Asiasta mitään tajuamatta Jesse päätti kuitenkin yrittää. Hän alkoi rakentaa ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Jostain syystä hän ei kuitenkaan saanut testilaitetta toimimaan.

”Menin Pasi Tikkasen luo ja sanoin, että ”tälleen mä oon sen kytkenyt ja tälleen sen pitäis toimia.” Mentiin sitten Pasin kanssa katsomaan tekemiäni kytkentöjä. Pasi tarkisti aikaansaannokseni ja sanoi, että laite oli kytketty juuri oikein. Pienen tutkimisen jälkeen selvisi, että testilaitteen yksi releistä olikin rikki”, Jesse sanoo.

Saatuaan paikan Jesse teki kulunvalvontaa ensimmäiset kuukaudet. Jossain vaiheessa puoli vahingossa Jesse päätyi tekemään kamerapuolen töitä. Ensimmäiset vuodet Jesse Tylli teki kulunvalvontaa sekä kameravalvontaa.

”Aluksi kameravalvontaa ei ollut kovin paljon, mutta myöhemmin kulunvalvonta jäi ja erikoistuin kameravalvontaan,” Jesse kertoo.

Jesse Tylli on keskittynyt suuriin asiakkuuksiin ja tuntee kohteensa hyvin. Jos joku tarvitsee neuvoja hän myös auttaa mielellään.

 ”Pidän eniten mun duunissa siitä, että saan tehdä kaiken, alusta loppuu, myynnistä melkein laskutukseen. Siinä ei voi syyttää kuin itseään, jos onnistuu mokaamaan jotain,” Jesse sanoo.

”Kaikille vapaus ja itseohjautuvuus ei sovi, mutta mulle se toimii,” hän lisää.

 

Tiina Miinalainen