Tunnetko jo Turvakolmio Group:n Kai Mäkelän?

Kai Mäkelä Myynti Turvakolmio.jpg

Tunnetko jo Kai Mäkelän?

Turvakolmio Groupin myyntipäällikkö Kai Mäkelä kertoo paljon tarinoita kissastaan Siiristä. Tämä kuuluisa kissa lötköttää rennosti sohvalla, kun sitä menee tervehtimään.

Kain pihalla on myös navetta, jossa asuu kanoja. Hän on itseoppinut kanafarmari. 16 vuotta sitten tulivat ensin kaksi taistelukukkoa mutta ne olivat vain lemmikkejä. Kukkojen tulon jälkeen kanojen hankkiminen oli vain ajan kysymys.

”Me haluttiin tuonne navettaan jotain säpinää”, Kai muistelee.

”Tällä hetkellä kanoja on 12 ja kukkoja kaksi, Jaakko sekä Rambo”, hän kertoo.

Kanat ja kukot saavat kulkea pihalla myös vapaasti kuopimassa, tosin omissa vuoroissaan koska aikuiset kukot eivät tule keskenään toimeen.

Antaessa leipää kanoille, Jaakko -kukko pitää huolen, että tytöt saavat ensin syödäkseen, sitten vasta se syö itse.

 

Purjehdus on oma taiteenlajinsa

Kai on ultrajuoksija, mutta sellaiset matkat ovat jääneet taakse. Nuorena hän harrasti SM-tasolla purjelautailua ja purjehdusta. Kilpailuvietti ja itsensä ylittäminen ovat selvästi Kaille lähellä sydäntä.

”Ultrajuoksija ja maratoonari ovat meriittejä jotka eivät katoa, vaikka jalkojakaan ei enää olisi”, Kai naurahtaa.

”Purjehdin jonkin verran yksin nuorena. Varusteiden kanssa piti olla todella tarkka, etenkin yksin purjehtiessa”, hän kertoo.

”Se on melko korutonta hommaa, mutta kuitenkin sitä halus mennä ja kokeilla”, hän miettii.

”Lähtiessä sydän tykytti ja pienen taistelun jälkeen, kun saat veneen liikkeelle, yhtäkkiä on ihan hiljaista. Kuuluu vaan veden liplatus runkoa vasten. Silloin ei saa kuunnella edes radiota”, hän maalailee.

”Kun se tuhansien kilojen painoinen vene menee just niin kuin sä haluat, sä olet yhtä sen veneen kanssa”, hän jatkaa.

”Sen suurempaa vapauden tunnetta mä en tiedä”, Kai fiilistelee.

”Nykyään lyhyille purjehduksille lähden hyvillä keleillä ja perhemiehistöllä”, hän lisää.

 

Mistä kaikki lähti?

Kai Mäkelä aloitti kaupallisen uransa 35 vuotta sitten Viestituote Oy:ssä, NMT puhelimien ja telefaxien myyjänä.

”Sitä ennen opiskeluaikana olin kärrypoikana, kodinkoneliikkeen myyjänä ja faijan firmassa fiksaamassa autoja”, Kai täsmentää.

”Autoja myyntikuntoon laittaessa myin myös muutaman auton. Kun asiakas kävi kyselemässä; millainen auto oli työn alla ja minähän kerroin. Osasin arvioida hinnan, vaikka virallinen myyjä en ollut. Hinnat osuivat yllättävän hyvin kohdilleen”, Kai kertoo.

”Olin ajanut satoja autoja ennen kavereita, kun kävin tankkaamassa fiksaamiani autoja. Tästähän juuri kortin saanut poika oli ylpeä. Nyt autojen fiksaus on lähinnä harrastus”, hän sanoo.

”Näiltä ajoilta pelastin vanhan huonokuntoisen pystylamppu Mersun, joka on vuosikymmenten aikana rakennettu alkuperäiseen kuosiinsa, auto täyttää ensi vuonna 50 vuotta ja on kesäaikana ahkerassa käytössä”, hän lisää.

Turvakolmiossa Kai Mäkelä on työskennellyt kohta neljä vuotta. Työssään Kai pitää eniten asiakkaisiin muodostuvasta molemminpuolisesta luottamuksesta.

”Molemminpuolinen luottamus rakentuu ajan kanssa ja sitä on hyvä vaalia”, Kai sanoo.

 

Tiina Miinalainen