Autohallin kaukosäädin aina väärässä paikassa?

Videoanalytiikka Pexels.jpg

Kuvitellaan parkkihalli jota käyttää useampi eri yritys. Sisään ajetaan pihalta nosto-oven kautta. Nosto-ovi aukeaa joko autosta nousten kulkukorttia ulkolukijaan näyttämällä tai kaukosäätimellä autosta käsin. Kaukosäädin on mukava käyttää autosta käsin, sateella ja talvipakkasella.

Autohallin käyttäjille on ajan myötä kuitenkin tullut useita kaukosäätimen unohduksia ja kaukosäätimiä on myös hävinnyt. Kaukosäädin on vain aina väärässä paikassa, silloin kun sitä tarvitsisi.

Yhdessä kohteessamme tilanne korjattiin video analyysitekniikalla. Suomeksi tilanne korjattiin kameroilla, jotka kuvaavat ja tunnistavat sallitun auton rekisterikilven, jolloin nosto-ovi avautuu. Sisällä näytölle ilmestyy haluttu teksti, esimerkiksi ”Tervetuloa, paikkanne sijaitsee paikalla XX”.

Tämä toteutetaan kahdella kameralla, jotka asennetaan oikeisiin paikkoihin sekä Mirasysin ANPR+ -ohjelmistolla. Sallitut rekisterikilvet syötetään ohjelmaan ja kamerat tunnistavat auton kilven perusteella. Ohjelmistoon jää kuitenkin jälki kulkijasta, niin kuin kaukosäätimellä tai tagilla kuljettaessa.

Näin päästään kulkemaan autohalliin huolettomasti mutta turvallisesti.