Tunnetko Pasi Tikkasen?

Pasi Tikkanen Turvatekniikka.jpg

Ex-K1-ottelija, yksityisetsivä, liiketoimintajohtaja, rakentelija ja isä.

Nuoruudessaan Pasi harrasti kamppailulajeja, muun muassa kontaktikaratea ja K1 ottelemista. K1 otteleminen piti kuitenkin lopettaa, että ”paikat eivät hajoa”.

”Mä tykkään rakennella kaikkea. Viimeksi rakensin uima-altaan”, Pasi kertoo ja selittää työvaiheet.

Kun kysyn, haaveileeko hän, Pasi vastaa heti ”En”.

”Mulla on päämääriä ei haaveita. Jos mä nään että joku asia on toteutettavissa niin mä teen sen. Vaikka se vaatisi paljon töitä”, hän pohtii.

”Kyllä ne kaikki on tullu tehtyä. Paitsi että K1:ssä musta ei tullu niin hyvää kun mä olisin halunnut”, Pasi nauraa.

”Turvallisuus on kiinnostanut aina”

Pasi Tikkanen kiinnostui turvallisuudesta jo armeijassa. Pasi Tikkanen ja Kimmo Kalervo perustivat Tikkanen & Kalervo Ay:n. Tikkanen & Kalervo aloitti yksityisetsivän tehtävillä. Etsivä voi toimia esimerkiksi myymäläetsivänä tai selvittää, pettääkö joku tai tekeekö joku jotain laitonta.

”Ei se jännää ollut, enemmänkin tylsää”, Pasi naurahtaa, kun innostun aiheesta. ”Mutta parasta työssä oli sen vaihtelevuus”, Pasi Tikkanen selventää.

Kun yrityksen toiminta rupesi kasvamaan ja tekniikalle oli kysyntää, perustettiin tavaramerkki Turvakolmio. Tavaramerkin omistivat kolme yritystä; Jamsec Oy, Murtosuojaus ja elektroniikka Laaksonen Oy sekä Tikkanen & Kalervo Oy. Jamsecin osuus ostettiin vuonna 2001 ja samalla Murtosuojaus Elektroniikka Laaksonen Oy yhdistyi Turvakolmioon  tällöin syntyi virallisesti Turvakolmio Oy.

”Tänä päivänä mun työnkuva on hyvin erilaista kun silloin alussa. Mutta nykyäänkin otan välillä itselleni jonkun huoltokeikan ja käyn tekemässä sen pois, että työkalut pysyy kädessä. On parempi ohjeistaa tekemään joku homma kun itsellä on siihen hyvä tuntuma”, Pasi sanoo.

”Jonkun täytyy kuitenkin hommaa vetääkin”, hän selventää.

Pasi Tikkanen on turvatekniikan liiketoiminnanjohtaja ja hänellä on n. 30 johdettavaa. Hän kuuluu Turvakolmion hallitukseen ja omistaa yhtiöstä pienen osan.

Kameravalvontaan voidaan käyttää monipuolisesti

Pasi Tikkasen suurimpiin vahvuuksiin kuuluu kameravalvontaympäristöt.

”Yleisimpiä kameraintegraatioita tehdään parkkihalli ympäristöissä. Esimerkiksi asiakas on vuokrannut 600 autopaikkaa. Kun vuokralainen ajaa halliin, kamera tunnistaa rekisterikilven ja ajoluiskan näytölle ilmestyy teksti: Paikkasi on tasolla kolme, paikka 16”, Pasi kertoo.

”Vastaavasti sitä voidaan hyödyntää myös parkkihallin raportoinnissa. Muun muassa mistä päin meillä käy asiakkaita? Kamera tunnistaa myös onko kävijä nainen vai mies? Minkä ikäinen hän on? Mihin aikaan asiakkaita käy? Näin markkinointia on helpompi kohdentaa”, hän jatkaa.

”Kameravalvonta menee tulevaisuudessa enemmän analyysin ja metadatan hyväksi käyttöön. Kamerakuvan tallennuksen kaikki osaavat tehdä, mutta metadata vaatii jo enemmän ja se pitää myös raportoida jotenkin. Tässä Turvakolmio on mukana uranuurtajina”, Pasi tarkentaa.

 

Tiina Miinalainen