Turvallisuusalan valopilkku 2017

Turvallisuusalan Valopilkku 2017 Timo Lehtinen.jpg


Palkinto jaettiin henkilölle, joka on piristävällä tavalla edistänyt turvallisuusalan ilmapiiriä ja yhteishenkeä.

Tämän vuoden Turvallisuusalan valopilkku -tittelin sai Turvakolmio Groupin toimitusjohtaja Timo Lehtinen.

Lyhyen ja iloisen palkintopuheensa hän piti videokuvan välityksellä ulkotuotantoautostaan, josta hän hallinnoi gaalan live -lähetystä.

Mistä työyhteisön positiivisuus kumpuaa?

Istumme Timon työhuoneessa mukavissa nojatuoleissa ja lähdemme paneutumaan palkinnon positiivisuuteen syvemmin.

”Liiketoimintaa harjoittavassa työyhteisössä positiivisuus syntyy yrityksen menestyksestä. Jos firmalla menee hyvin, kaikilla on keskimääräistä mukavampaa, kuin jos firmalla menisi huonosti”, Timo Lehtinen summaa.

”Mun tehtävä on edesauttaa, että firmalla menis hyvin. Kuitenkin totuus on se, että firmalla menee hyvin vain jos sillä on osaavaa, sitoutunutta ja ahkeraa väkeä duunissa. Se millä minä voin auttaa, on etsiä tunnistaa itseäni parempia ja osaavampia ihmisiä. Ne henkilöt asetetaan oikeille paikoilleen, koska ihminen tekee keskimäärin paremmin itsellensä mielekkääksi kokemaansa duunia, kuin ei mielekkääksi kokemaansa hommaa”, hän sanoo.

”Kun ihminen tekee itselleen mielekästä duunia, siitä lähtee liikkeelle semmoinen positiivisuuden kierre. Sen jälkeen johtaminen on vaan läsnäolemista, ohjaamista ja sparraamista”, hän lisää.

Vapaus tuo tuottavuutta

Esimiesten tehtävä ei ole antaa valmiita ratkaisuja vaan antaa asiansa osaavan henkilön kertoa miten työ pitäisi tehdä ja arvioida onko se isossa kuvassa kannattavaa sekä ohjata henkilö oikeisiin ratkaisuihin. 

”Jos ihmisille antaa vapautta, ihminen osaa ottaa vastuuta. Kun ihmisellä on vastuuta ja vapaus vapautta kehittää työtään ja itseään, hän paneutuu työhönsä paremmin ja jopa nauttii siitä”, Timo sanoo.

Jokaisella meistä on huonoja päiviä

”En mä sitä positiivisuutta aina jaksa tuodakaan töihin, on hyviä ja on huonoja päiviä. Tää on välillä aika yksinäistä, joka välillä näkyy sitten tuolla käytävillä naamasta. Se on valitettavaa, että välillä se niin sanottu paska osuu tuulettimeen ja leviää hetkellisesti alaskin päin. Sen verran sydämellä mä tätä teen, että huonot hetket näkyy uloskin päin”, Timo kertoo.

”Se on kuitenkin se iso kuva sekä ymmärrys hyvään pohjaan, mistä se positiivisuus syntyy”, hän lisää.

Timon kolme kohtaa, joita noudattamalla saat omaan työhösi ja yhteisöösi positiivisuutta:

1.    Kiinnitä huomiota viestimiseesi:

o   Personoi viestisi. Älä sano tai kirjoita ”Moi!” vaan esimerkiksi ”Moi Kirsi!”

o   Pyydä, älä käske

o   Kiitä
 

2.       Myönnä ääneen, jos teet virheen. Me kaikki teemme virheitä. Virheitä ei tarvitse pelätä; ne opettavat.
 

3.       Kysy ja neuvo. Näin opit ja opetat.
 

”Ennen kaikkea ole oma itsesi, myös töissä ja rehellinen itsellesi ja muille”, Timo lisää.

 

Tiina Miinalainen