Ennakkohuollot ovat tärkeä osa Hartwall Arenan toimintaa

Hartwall Arena Jari Väänänen.jpg

Hartwall Areenalle astuessa huomaa, että nyt on arkipäivä ilman tapahtumia. Facility Director Jari Väänänen saapuu paikalle vauhdikkaasti potkulaudalla.

”Tällä pääsee tosi kätevästi näitä pitkiä käytäviä pitkin”, Jari sanoo.

Kävellessämme aitioon juttelemaan, vastaan tulee huoltomiehiä jotka ovat löytäneet jonkin vian ja ilmoittavat siitä Jarille. Miehet ovat tekemässä vuosihuoltoa Hartwall Areenan yhdelle monista laitteistoista.

”Ennakkohuollot ovat tärkeä osa Areenan toimintaa. Kaikki järjestelmät käydään läpi tarkasti ennen kuin kausi alkaa. Samalla arvioidaan, tarvitseeko tehdä jotain isompia huoltoja. Laitteiden kunnosta pidetään kirjaa ja seurataan tilannetta. Teemme myös itse tarkistuskierroksia”, Jari Väänänen kertoo.

Hartwall Areena on tunnettu tapahtumistaan. Esimerkiksi ison konsertin jälkeisenä päivänä saatetaan pelata jo jääkiekkoa. Kävijä ei huomaa tapahtumien välissä tapahtuvaa nopeaa sykettä.

Joskus tapahtuman aikana on voinut esimerkiksi trukki ajaa päin vesipistettä tai muuta vastaavaa. Tarvittavat korjaukset tai kulkujärjestelyt täytyy hoitaa kuntoon tapahtumien välissä.

”Onneksi meillä on hyvät urakoitsijat, joiden kanssa homma luonnistuu nopeallakin aikataululla”, Jari toteaa.

20-vuotta Hartwall Areenalla

”Aikanaan Areenalle päädyin kun kuulin, että tänne haettiin sähkötöiden vastaavaa ja pääsinkin tänne töihin. Ajoin tästä ohi monesti ja tuli seurattua paikan rakentumista samalla. -97 Hartwall Areena valmistui. Tehtävät ovat muuttuneet, mutta silloin vastuullani oli sähköpuoli, -huolto ja sen toiminnasta vastaaminen”, Jari sanoo.

”Nyt työt on sitten lisääntyneet ja mulla on kiinteistön kokonaisvastuu ja siihen liittyvät huolto- ja korjaustyöt. Uusia projekteja mitä on tai tulee, niin niiden hankinta ja vertailu. Riippuu mitä tehdään? Olen joskus myös niiden suunnittelussa mukana enemmän tai vähemmän”, hän lisää.

”Kaikilla on vain yksi kulkutunniste”

Noin vuosi sitten Hartwall Areena siirtyi avaimettomaan lukitukseen. Abloy Exec -avaimen patentin päätyttyä, oli lukitus uusittava. Pitkän vertailun ja harkinnan jälkeen järjestelmät päätettiin muuttaa Saltoksi. Näin päästiin eroon avainpatentin päättymisen tuomista riskeistä.

Suunnittelu käytiin perinpohjaisesti läpi Turvakolmion asiantuntijoiden kanssa, ovi ovelta.

”Niin sanottuja kovia avaimia meillä on vain muutama teknisissä tiloissa, joissa käydään tuskin koskaan. Kaikki muut ovet ovat Saltossa. Meillä se on toiminut ihan moitteettomasti. Kaikilla on vain yksi kulkutunniste ja muuta ei tarvita”, Jari kertoo.

”Hienointa on, kun meillä oli paljon mekaanisia lukkorunkoja, mutta nyt niitä voidaan ohjata sekä nähdään kuka niistä kulkee.”

”Vähän olen odotellut, että patterit rupeaisi loppumaan, mutta ei olla vielä yhtään jouduttu vaihtamaan”, hän lisää.

 

 

Tiina Miinalainen