Kolme kohtaa, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen yhteistyökumppanin valintaa?

Kumppanin valinta.jpg

1.   Laatu

Esimerkiksi teknisten turvallisuusjärjestelmien urakoinnin laadussa Suomessa on paljon parannettavaa. ”Kytkentäkaapeista löytyy mitä uskomattomimpia harakanpesiä ja kamerakaapelit tahtovat asennuksen jäljiltä roikkua pitkin rakennusten seiniä,” on valitettavan usein alalla kuultu kommentti.

Toimialaa ovat hallinneet suuret valtakunnalliset ja kansainväliset urakoitsijat, joille turvatekniikka tai lukitus eivät ole ydinliiketoimintaa eikä parasta osaamisaluetta. Järjestelmien hintaeroosio on johtanut valitettavasti myös työn laatueroosioon.

Valitsiessasi urakoitsiaa työlle on hyvä käydä läpi myös urakoitsian ennen tekemiä urakoita ja kysyä edellisiltä asiakkailta, heidän tyytyväisyydestään urakan laatuun.

 

2.   Luotettavuus

Sähköiset turva- ja lukitusjärjestelmät ovat keskeinen osa organisaatioiden riskienhallintaa ja takaavat osaltaan niiden toiminnan jatkuvuuden. Monille asiakkaille ne ovat tuloksekkaan ja laadukkaan toiminnan edellytys. Siksi turvajärjestelmiin ja niiden toimittajaan on voitava luottaa kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa.

Erilaiset sopimukset voivat sisältää sekä tekniikan toimittamista, huoltoa, ylläpitoa että organisaatioiden turvallisuuden kehittämistä. Tämän edellytyksenä on ehdoton luottamus osapuolten kesken.

Luottamus voidaan usein määrittää hyvin helposti, pitääkö toimittajasi aina sen minkä lupaa?

 

3.   Kumppanuus

Harva meistä menestyy yksin. Siksi esimerkiksi me, Turvakolmio on etsinyt ja saanut kumppaneikseen alan parhaat järjestelmävalmistajat joiden kanssa osallistumme aktiivisesti tuotekehitystyöhön. Kumppanuusajattelumme koskee myös asiakkuuksiamme.

Emme ole ainostaan teknologiatoimittaja vaan myös aktiivinen ratkaisujen etsijä ja esittäjä asiakkaillemme. Asiantutemuksemme on aina asiakkaidemme käytettävissä. Emme hylkää asiakastamme työn valmistuttua, vaan haluamme olla luotettuna kumppanina kehittämässä turvallisuutta ja taata järjestelmille pitkän ja tehokkaan elinkaaren laadukkaalla huolto- ja ylläpitotoiminnalla.

 

Nämä ovat erittäin päteviä asioita ottaa huomioon valittaessa muitakin kuin turva-alan toimijaa.