Kulunvalvonta

Kulunvalvontajärjestelmä auttaa hallitsemaan henkilöiden liikkumista kiinteistöissä ja niiden läheisyydessä. Kulunvalvontajärjestelmä suojaa organisaation, sen henkilöstön ja asiakkaiden omaisuutta ja tietoa valvoen ohjaten liikkumista.

Kulunvalvontajärjestelmä vähentää turvallisuusriskejä kontrolloimalla kulkua porteista ja ovista. Luvattomien henkilöiden kulku tiloissa estetään ja henkilökunnan kulku ohjataan vain sallituille alueille. Sähköisen lukituksen ja kulkutunnisteen avulla päästään eroon hankalasti hallittavista mekaanisista avaimista. Kulkutunnisteiden oikeuksia on helppo muuttaa ja katoamistapauksissa niiden toiminta voidaan nopeasti estää.


MEKAANINEN AVAIN VS. SÄHKÖINEN TUNNISTE

Yksi kulunvalvonnan päätavoite on korvata mekaaniset avaimet sähköisillä tunnisteilla, jotta mekaanisten lukkojen sarjoitukset saadaan yksinkertaisiksi, edullisiksi ja harvoin uusittaviksi.

Kulunvalvontajärjestelmän suurimpia etuja on, että kadonnut sähköinen tunniste (tagi, kortti, avain tms.) voidaan poistaa järjestelmästä ja antaa uusi tunniste käyttäjälle, ilman isoa muutos tarvetta. Järjestelmästä poistettu tunniste ei enää toimi. Tämän toimenpiteen kustannukset ovat vain uuden tunnisteen hinta ja muutaman minuutin työ, mikä ei ole mitään verrattuna kustannuksiin joita syntyisi mekaanisten lukkojen uudelleen sarjoittamisesta.

Kulunvalvontajärjestelmän käyttöönoton jälkeen mekaanisia avaimia ei tule jättää käyttöön kuin välttämätön määrä ja tiettyjen henkilöiden vastuulle, esimerkiksi poikkeustilanteiden varalta. Mekaanisia avaimia käytetään esimerkiksi ulko-ovien avaamiseen vain jos kulunvalvontajärjestelmässä on jokin vika.

Järjestelmää käyttöönotettaessa on uusittava ainakin kaikki kulunvalvottujen ovien sarjoitukset, jotta tavalliset käyttäjät eivät pääse kulkemaan ovesta kuin kulunvalvonnan avulla. Kulunvalvonnan parhaat ominaisuudet eivät toimi halutulla tavalla, jos ovesta pääsee kulkemaan käyttäen mekaanista avainta. Lisäksi luvattomasta kulkemisesta seuraa hälytys.


Kulunvalvonnan hyödyt

  • Kun avaintunniste häviää voidaan se poistaa nopeasti ja kustannustehokkaasti

  • Uusi avaintunniste voidaan tehdä heti, ilman erillistä tilausta ja toimitusta

  • Ovia voidaan ohjata auki ja kiinni, automaattisesti sekä manuaalisesti

  • Integroitavissa mm. työajanseurantaan ja rikosilmoitinjärjestelmään

  • Kulunvalvontajärjestelmiä on saatavilla myös osittain langattomina

  • Avaintunnisteena voi toimia myös matkapuhelimen mobiiliavain

 

 

Heräsikö kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää.